Млада лекарка срази Мангъров

Даде го на Етичната комисия за обида на лекарското съсловие

Млада лекарка срази Мангъров | StandartNews.com

Млада лекарка от Велико Търново срази доц. Атанас Мангъров като обори поредните му екстравагантни тези и го даде на Етичната комисия за обида на цялото лекарско съсловие. Мангъров, който настоява за масово заразяване с коронавирус, за да се случи стаден имунитет, обяви, че хоспитализациите в болниците ще се увеличат заради двойно по-скъпата клинична пътека.

Не е вярно, че хоспитализациите в болниците са се увеличили, защото цената на клиничната пътека е скочила двойно. Цената на пътеката все още е 618 лева, възможно е тя да се увеличи, но за момента не е увеличена, заяви д-р Сибила Маринова, началник на отделение в МОБАЛ-В. Търново, която Мангъров на Етичната комисия за тези негови думи.

"Средната стойност само на медикаментите, които са използвани за болен от коронавирус, са 1300 лева. Тоест и 1200 лева да стане тази пътека, ще има случаи, когато тези пари са недостатъчни", уточни тя пред бТВ. По думите й в болница се приемат тежко болните - хората с двустранна бронхопневмония.

"Това е обида с всички хора, които работят на 30 градуса с гащеризони, които не си виждат семействата. Видяхте вчера д-р Дончо Дончев от ВМА, който спираше да говори, за да си поеме дъх, който е живял 3 месеца на квартира и не е виждал семейството си. Това е подигравка с тези хора", възмути се д-р Маринова. Д-р Дончев е прекарал коронавирус, в момента диша с остатъци от белите си дробове заради последствията от заразата.

ВИЖ ОЩЕ: Страшната изповед на доктор с коронавирус

"Имаме осем пациенти във Велико Търново. Нямаме в интензивното отделение. Повечето са млади хора, състоянието им е задоволително", заключи тя.

Ако се случат сценариите на Франция, Италия и Испания, болниците няма да издържат, категорична е д-р Сибила Маринова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай