Македонците доволни, чакат ваксините ни като топъл хляб

Средно дневно се правят по около 10 000 ваксинации

Македонците доволни,  чакат ваксините ни като топъл хляб | StandartNews.com

Министерството на здравеопазването на Република Северна Македония съобщи, че в съответствие с точните нужди за втора доза от ваксината на Pfizer, както и поради големия интерес към първа доза от този производител, всички дози на дарените от България ваксини на американския производител ще бъдат използвани далеч преди изтичане на срока им на годност, съобщи МИА.

"Ваксините от производителя Pfizer, които трябва да пристигнат като дарение от Република България, ще бъдат използвани в рамките на 5 до 7 дена от разпределението им по пунктовете. Съгласно договора с Република България ваксините ще бъдат на разположение от 14 септември на нашите пунктове, което значи, че има повече от достатъчно време да се използват и нито една да не бъде унищожена.

Средно дневно се правят по около 10 000 ваксинации и най-голям процент от тях са именно от производителя Pfizer", се посочва в съобщението на Министерството на здравеопазването на Северна Македония.Министерството на здравеопазването в съобщението си изразява благодарност към правителството на Република България за дарението, посочва агенция МИА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай