Понеделник,

Лекарите зад министъра: Не сме жертвени агнета

От: СТАНДАРТ -
314
Лекарите зад министъра: Не сме жертвени агнета
A
A
A

Лекарите застанаха плътно зад министъра си проф. Костадин Ангелов за въвеждането на нови, по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Той бе категоричен, че здравният министър не е виновен за случващото се, както и че няма направления за безплатни тестове за пациентите, а отговорността е в НЗОК.

„Колкото и да звучи нехуманно - лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма нужда да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не приемам медиците да живеят в страх, защото някой се подиграва със ситуацията. Който иска, да си протестира", обърна се в ефира на Нова тв председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров към всички свои колеги.

„Достатъчно мълчахме на темата протести, за да не изглеждаме политически ориентирани. То не беше горене на маски, то не беше подигравка към лекарите. Няма да продължим да бъдем обвинявани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ще работи добре", категоричен е Маджаров. И допълни, че от БЛС категорично подкрепят предложените мерки от министъра на здравеопазването.

„Ясно е, че само със самосъзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. Ако сега не се приемат предложенията на министъра, това означава, че приемаме медиците точно като жертвени агнета", поясни той.

"Утре ще дадем пресконференция. Преди над месец и половина чухме решението на МС, че ще тестват с PCR тестове личните лекари, понеже са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. От тогава до сега нищо не се промени", възмути се Маджаров.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията