Коронавирусът затвори габровско училище

16 учители заразени

Коронавирусът затвори габровско училище | StandartNews.com

Общинското средно училище "Райчо Каролев" преминава от утре на дистанционна форма на обучение, тъй като 16 преподаватели са дали положителни проби за коронавирус.

Дистанционно ще се обучават през платформата Microsoft teams учениците от четвърти до дванайсети клас, а децата от първи до трети клас ще учат присъствено при строги мерки за предпазване от COVID -19. Това съобщи днес Галина Витанова от пресслужбата на общината.

Учителите са поставени под домашна карантина и няма хоспитализирани. Засега в Регионалната здравна инспекция в Габрово няма данни за заболели деца, уточниха от общината. Дистанционният режим ще продължи до 9 октомври.

Преустановява се и транспортът за пътуващите деца от началната степен, тъй като училището е средищно. Утре предстои тестване на шофьорите и на непедагогическия персонал на училището. След излизане на пробите им родителите на пътуващите деца ще бъдат уведомени кога транспортирането ще бъде възстановено.

Влизането в сградата на училището за първокласниците ще става през централния вход, занятията ще започват в 08.30 часа и ще се учи само на първия етаж.

в 08.15 часа, ще влизат през западния вход на сградата и ще учат на втория етаж. За третите класове учебният ден ще започва в 08.00 часа,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай