Кои са признаците на грипа

Най-засегнатите групи тази година са тези на децата и юношите

Кои са признаците на грипа | StandartNews.com

Няколко области на страната вече обявиха грипна епидемия. В градовете Дупница, Сапарева баня и Монтана е преминат критичният праг на броя заболели, а грипна ваканция има в Карнобат, Сунгурларе, Хисаря и Сопот. Пред епидемия са и в Пловдив.
 
"Съвсем точна информация за това как ще се развие грипната ситуация никой не може да даде. Ако има заболяване, при което не важат никакви прогнози, то това е грипът. Според очакванията, с възможно закъснение от около 10 дни, грипната епидемия ще започне. Висока е заболеваемостта в няколко области", коментира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред NOVA.
 
"Най-засегнатите групи тази година са тези на децата и юношите. Заболеваемостта при тях изпреварва общата. Отсъствията от училищата, градините и яслите е наистина значителна", поясни Кунчев.
 
"Голяма част от грипните заболявания ще протекат доброкачествено и сравнително бързо. За малките деца, хората с увреден имунитет и възрастните е важно да посетят своя лекар навреме", добави здравният инспектор.
 
Висока температура, обща отпадналост, болки в мускулите и ставите са характерните признаци на грипа, посочи Кунчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай