Кои са най-добрите природни антибиотици

Някои храни имат натурално антибактериално действие

Кои са най-добрите природни антибиотици | StandartNews.com

Антибиотиците убиват не само лошите, но и добрите бактерии, а освен това понякога създават резистентност. Затова все повече хора предпочитат природната медицина. Има някои храни, които имат натурално антибактериално действие. Те са чудесни природни антибиотици, но без вредните странични ефекти на химията. Представят ги в канала "Баба знае" във vbox7

Мед

Медът е един от най-старите природни антибиотици, датиращ от древни времена. Египтяните често използвали меда като естествен антибиотик и защитно средство. Медът съдържа водороден прекис - източник, който може да обясни някои от неговите антибактериални свойства. За да използвате меда като антибиотик, нанесете го директно върху раната или проблемното място. Една супена лъжица сутрин в топъл чай помага превантивно и лекува вътрешни инфекции.

Чесън

Чесънът има способност да елиминира вредните бактерии, да чисти вирусите от кръвта и да помага при болести на вътрешните органи и дихателните пътища. Той понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. В една скилидка чесън се съдържат повече от 400 полезни компонента.

Чесънът е богат на естествени антиоксиданти, които разрушават свободните радикали и подсилват имунната система. Чесънът съдържа химичното съединение алицин, което е богато на органична сяра и е ключовият компонент в борбата с вредните бактерии. Алицинът се извлича чрез смачкването и нарушаването на целостта на скилидките.

Етерично масло от риган

Карвакрол е съставка, открита в етеричното масло от риган и има важни терапевтични свойства. Установено е, че маслото от риган помага за лечение на стомашни язви и намалява възпалението.

За лечение на гъбични инфекции по кожата, добавете една капка етерично масло от риган в чаена лъжичка зехтин или кокосово масло. Нанесете сместа върху засегнатата област.

Можете също така да използвате дифузер за ароматерапия с масло от риган, за да подпомогнете изчистването на синусовите инфекции. Не трябва да приемате етерично масло от риган или да използвате неразредено етерично масло върху кожата.

Етерично масло от мащерка

Много натурални домакински почистващи препарати използват етерично масло от мащерка. Доказано е, че това масло е особено полезно срещу устойчиви на антибиотици бактерии.

Етеричното масло от мащерка е само за външна употреба. Не трябва да приемате масло от мащерка през устата. Преди да приложите върху засегнатата област, не забравяйте да разредите етеричното масло с равни части друго масло – зехтин, кокосово.

Прилагането на неразредено етерично масло върху кожата може да причини възпаление и дразнене.
Хората с високо кръвно налягане или хипертиреоидни проблеми не трябва да използват етерично масло от мащерка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай