Неделя,

Хиляди учители и родители "за" онлайн до Коледа

От: Редактор -
119
Хиляди учители и родители "за" онлайн до Коледа
A
A
A

Над 9000 учители, лекари и родители са подкрепили идеята за превключване към онлайн обучение до Коледа, подписвайки отговорено писмо на групата „Учители за безопасно образование“.

„Предложението ни е до края на годината всички ученици да учат онлайн и след това да се направи оценка на стойностите и да се прецени как да продължат обучението си.

Няма град в страната, в който колегите ни да не са притеснени за живота си, ситуацията навсякъде е сложна. Това е вариантът да се запази животът и здравето на учители, ученици и родителите“, обясни Лилия Стоянова, учител и модератор на групата

Тя посочи, че според изследване, ако се спре присъственото обучението за 30 дни, се очаква случаите да намалеят с 24%. Стоянова призова за диалог с образователното министерство, за да се предприемат необходимите мерки за опазване на живота и здравето на колегите ѝ

Учителката подчерта, че дистанционното обучение може да бъде достатъчно ефективно и няма да има загуби на материал, ако и от двете страни се положат усилия.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички