Понеделник,

Хиляди учители и родители "за" онлайн до Коледа

От: Редактор -
Хиляди учители и родители "за" онлайн до Коледа
A
A
A

Над 9000 учители, лекари и родители са подкрепили идеята за превключване към онлайн обучение до Коледа, подписвайки отговорено писмо на групата „Учители за безопасно образование“.

„Предложението ни е до края на годината всички ученици да учат онлайн и след това да се направи оценка на стойностите и да се прецени как да продължат обучението си.

Няма град в страната, в който колегите ни да не са притеснени за живота си, ситуацията навсякъде е сложна. Това е вариантът да се запази животът и здравето на учители, ученици и родителите“, обясни Лилия Стоянова, учител и модератор на групата

Тя посочи, че според изследване, ако се спре присъственото обучението за 30 дни, се очаква случаите да намалеят с 24%. Стоянова призова за диалог с образователното министерство, за да се предприемат необходимите мерки за опазване на живота и здравето на колегите ѝ

Учителката подчерта, че дистанционното обучение може да бъде достатъчно ефективно и няма да има загуби на материал, ако и от двете страни се положат усилия.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички