Къде ще обявят грипна епидемия? Говори Кунчев

о думите му няма натиск върху здравната система

Къде ще обявят грипна епидемия? Говори Кунчев | StandartNews.com

Още днес ще вземем решение за обявяване на епидемична обстановка в Пловдив. Там засега учениците ще продължат да учат, защото процентът на отсъстващите не е много висок. Вероятно ще се вземе решение и за прекъсване на учебния процес. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Няма да бъде удължавана епидемичната обстановка. Учениците в Бургаска област се връщат към нормални занятия. Освен разпространението на вълната, вече имаме и първата област, която излезе", добави той.

"Почти са достигнати епидемични стойности във Варна, Ямбол, София-област и Добрич. Много вероятно е те да са следващите до края на седмицата. Всички решения ги вземат щабовете на база на ситуацията. Класическа картина. Бързо развитие. Другата седмица вероятно почти половина от областите в България вече ще бъдат в епидемия. Ще започнат една по една, както Бургас, да излизат", заяви доц. Кунчев, цитиран от novini.bg.

По думите му няма натиск върху здравната система. Няма възрастова група, в която да няма случай на грип, посочи още главният държавен здравен инспектор. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай