Какво да правят хората с първа игла АстраЗенека

Няма проблем за втората доза, каза Костадин Ангелов

Какво да правят хората с първа игла АстраЗенека | StandartNews.com

Какво да правят хората, които вече са си поставили първа игла АстраЗенека срещу коронавирус? Отговор на този въпрос, който тревожи мнозина, даде здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Всички, които са си поставили 1-ва доза от АстраЗенека и нямат оплаквания - могат да си поставят и втора доза - няма проблем.", увери Ангелов. И каза: "Всички виждате, че се води кампания срещу АстраЗенека.”.

"Аз имам опасения, че от тази ваксина ще остане в страната. Има хора, които все пак искат АстраЗенека. Всеки си мени мнението в зависимост от информацията, която получава.", смята министърът в оставка

Директорите на РЗИ-та съхраняват ваксините в хладилници и от там ги разпределят. Имаме към 4 500 лични лекари, всеки, ако прави по 10 ваксини, това са 45 000 на ден, каза Ангелов на брифинг на здравните власти след получаването на нови над 270 000 дози ваксини на „Пфайзер” у нас тази сутрин.

"Когато започнахме процеса по ваксинация, ние бяхме сред най-ниските проценти на желаещи за ваксиниране и вижте до къде стигнахме. Това е благодарение и на вас и на нас и на информационната кампания, която проведохме.", каза професорът.

Една система, за да функционира най-важни са хората. Нашите медицински лица вече са много уморени - бърнаута е във висока степен." , коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай