Как да се опазим от преяждане по празниците

Много важно е в деня преди богатата трапеза да подберем закуската

Как да се опазим от преяждане по празниците | StandartNews.com

Ако сте решили по време на празничната трапеза да опитате от всички ястия плюс десерт, не е зле да помислите предварително за това и да се подготвите. Изяжте скромна закуска, обядвайте и яжте през деня, за да не сте изгладнели на вечерята и да не преядете, съветват диетолози.

Много важно в деня преди богатата и обилна трапеза да подберете балансирана закуска. Започнете деня с богатите на протеин овесени ядки, които сте накиснали предишната вечер. Може също така да си приготвите смути от боровинки, фъстъчено масло и кисело мляко. Тази закуска ще поддържа усещането за ситост благодарение на протеините, мазнините и целулозата, които се съдържат в нея.

Според публикация на портала Wallet Hub, по време на празничната вечеря може да си „набавите” между 3 000 и 4 500 калории. За да ги изгори, на един средностатистически мъж ще му бъдат необходими около 10,5 часа физически упражнения.

Ако се отпуснете по време на празничната вечеря и не внимавате, може да ви потрябват 5-6 месеца, за да се върнете към предпразничните си килограми, предупреждават експертите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай