Неделя,

Известни музиканти в кампания "За живот без страх"

От: Стандарт -
128
Известни музиканти в кампания "За живот без страх"
A
A
A

Музикантите Кирил Маричков и Валди Тотев се включиха в информационната кампания „За живот без страх!“ в подкрепа на пациентите с хронични заболявания.

„Хроничните заболявания не търпят отлагане!“ е мотото на информационната кампания „За живот без страх!“ на фармацевтичната компания „Амджен България“, която стартира през ноември.. Тя е насочена към пациенти с хронични заболявания с призив да не отлагат своето лечение и да не прекъсват терапията, назначена от лекар. Една от основните причини за това е страхът от заразяване с Ковид-19 при посещение в болница.

„Светът се намира в необичайна и стресираща ситуация. Това важи с особена сила за пациентите, страдащи от сериозни и социално значими заболявания, попадайки в рисковата група. Но страхът от COVID-19 не бива да е причина пациентите с хронични сърдечно-съдови, костни, онкологични и други заболявания да преустановяват лечението си“, посочва д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на „Амджен България“. Според нея забавеното или прекъснато лечение може да доведе до усложнения в състоянието на тези пациенти и до значими последици за тяхното здраве.

Част от информационната кампания „ За живот без страх“ е специално заснет видеоклип с участието на популярните рок музиканти Кирил Маричков и Валди Тотев. В него те споделят за трудния период на изолация и ограничените си контакти с публиката.

“Преживял съм и съм се справял с много неща. Не съм се отказвал, няма да се откажа и сега – да запазя своето здраве и здравето на хората около мен. За да се предпазим от коронавируса, трябва да сме здрави, а за да сме здрави, трябва да не преставаме да се лекуваме“, казва в клипа Кирил Маричков.

Валди Тотев споделя: “ Смятам, че хората с хронични заболявания не трябва да прекъсват връзката си със специалисти, не трябва да пропускат и редовните прегледи при лекаря, за да може да се реагира адекватно, ако има проблем. Пазете себе си и околните! Не пропускайте да проявите внимание и да покажете любовта си към близките.“

Видеоклипът може да бъде видян на страницата на „Амджен България“ на https://www.amgen.bg/covid-19-information.html, както и на фейсбук страниците „Внимание, чупливо“ и „Какъв е твоят фамилен отпечатък?“.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията