Илия Илиев обещава: Улица на занаятите в Кърджали

Илия Илиев обещава: Улица на занаятите в Кърджали | StandartNews.com

Голямата политика за хората се прави с малки стъпки, казва кандидатът за кмет на ГЕРБ

46-годишният икономист Илия Илиев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Кърджали. Участва за втори път в надпреварата за местния вот, а най-сериозният му опонент отново е сегашният кмет Хасан Азис.

Илиев е роден в Кърджали и се гордее с това. Родът на баща му е от Беломорска Тракия, а майка му е от Самоков. Винаги е стъпвал здраво на земята. Като областен управител повече от 10 месеца на практика работи без приемен ден.
Обича да казва, че голямата политика за хората се прави с малки стъпки. "Срещите ми с жителите на общината и като общински съветник, и като областен управител ме убедиха, че хората настояват най-вече за неща, които пряко касаят ежедневието им. Те искат работни места, асфалтирани улици, поддържани тротоари, работещо улично осветление, редовно сметосъбиране, чисти междублокови пространства, водоснабдяване и канализация в селата. Това са темите в дневния ред на хората и те ще бъдат първостепенни и в моя дневен ред като кмет", подчертава кандидатът за градоначалник.

Споделя, че дългогодишният му опит в частния бизнес и дейността му в местния парламент на Кърджали са го научили, че е нужно не само огромно търпение, но и много внимание към партньора. Като представител на зодия Овен не му липсва нито упоритост, нито твърдост при преследване на поставена цел. "Но невинаги с рогата напред - на това ме е научил животът", допълва Илиев. Категоричен е, че морални компромиси със съвестта си не би направил."Не приемам за даденост чуждото мнение единствено. Стремя се да изграждам вижданията си за хората и за дадена ситуация на база моя лична преценка. Това е принцип, който следвам, защото не е хубаво да влизаме в шаблони, всичко е и въпрос на подход към даден човек", обяснява Илиев. "Той е един от най-добрите хора, за които кърджалийци могат да пуснат гласа си, защото е един от тях. Винаги е сред хората, готов е да откликне на всички техни проблеми. Човек, който не забрави откъде е тръгнал", заяви на 19 август за Илиев председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов при официалното представяне на кандидатите на партията в Кърджалийско за местните избори.

Илиев не крие, че за времето, през което е областен управител на Кърджалийска област, се е научил да мисли държавнически, с размах. Но държи на резултата, на ефективните решения и не обича да пилее време в приказки.
В предизборната си програма залага на проекти, които са необходими и полезни и за областния център, и за малките населени места. Амбициран е да се ускори изграждането на околовръстния път, от който Кърджали се нуждае. Илиев смята, че проектът закъснява, а това носи огромни загуби на града, защото трасето трябва да поеме натоварения транзитен трафик, да оживи търговския поток и да донесе екоползи.

"Не искам родният ми град да се обезлюдява. Искам младите да остават тук, искам да върнем Кърджали в орбитата на развиващите се български градове, да съживим икономиката, земеделието, туризма", казва още Илиев.

Той е категоричен, че общината трябва да помага на малкия и средния бизнес с бързи и качествени услуги, с цел по-лесен достъп до администрацията. За тази цел ще настоява за разширяване на електронните услуги. Смята, че има нужда и от оптимизиране на дейностите, отнасящи се до общинската собственост и провеждането на реални търгове.

"С отварянето на ГКПП Маказа през региона минават туристи от цяла Европа, затова е изключително важно Кърджали да стане привлекателна дестинация не само със своите исторически и природни забележителности. Важно е да направим така, че да задържим туристите. Една от идеите ни е за създаване на Улица на занаятите, където гостите могат да си купят сувенир, да се запознаят с местните традиции", смята Илиев. Според него трябва да се инвестира не само в инфраструктура, но и в хората.

"Време е да се събудим. От нас зависи как ще живеем. За да спечелиш, трябва да се научиш и да губиш, но това не означава, че не трябва да опиташ отново и да продължиш напред", убеден е кандидатът за кмет от ГЕРБ Илия Илиев.

Казва, че както той, така и колегите му от листата за съветници и 44-мата кандидати за кметове на кметства, издигнати от ГЕРБ, не обещават чудеса. "Обещаваме да работим, за да ни повярват избиратели, че може да има промяна", подчертава Илиев. Не крие, че поетата отговорност е огромна. И е благодарен на близките, че го подкрепят. Семейството му живее в кв. "Възрожденци" в панелен апартамент като много кърджалийци. Илиев се гордее със сина си осмокласник, два пъти шампион на България по волейбол и една от младите надежди на ВК "Арда". Съпругата му е педагог. 46-годишният икономист обяснява, че няма специално хоби. Ако има свободно време, обича да е сред природата, да послуша от любимите си групи "Шаде", "Дайър Стрейтс", "Металика", "Пинк Флойд" или потърси нова книга. На една от предизборните срещи кандидатът за кмет на Кърджали от ГЕРБ Илия Илиев сподели, че се чувства като на изпит и очаква оценката на избирателите на 25 октомври.

Доволен е от избора на бюлетината номер 23. Казва, че кръвта циркулира в тялото за 23 секунди. И е настъпило време за видими резултати за Кърджали! Житейската максима, която следва Илия Илиев, е, че ако искаме нещо да променим, първо трябва да започнем от себе си, от това, което засяга всеки от нас - улицата, квартала... Само по този начин може да се променят градовете и държавата ни. Но за да успеем, трябва да го направим всички заедно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай