Голям срам в болница "Лозенец"! Лекар каза кое е скандалното

Липсата на пари е постоянен проблем на доболничната помощ, а някъде съществува такъв лукс

Голям срам в болница "Лозенец"! Лекар каза кое е скандалното | StandartNews.com

Липсата на пари е постоянен проблем на доболничната помощ, а някъде съществува такъв лукс. Срамно е! Как никой не е знаел за този апартамент? Така общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова коментира пред Нова телевизия скандала, който разтърси болница „Лозенец”, известна още като "правителствена".

Преди дни екип на телевизията показа ексклузивни кадри на жилище фантом, което се намира на територията на здравното заведение. То е обзаведено скъпо и до момента е било под ключ.

„Изключително срамно. Докато има хора, за които се пишат десетки писма, защото не могат да си позволят скъпо изследване ниво доболнична помощ , се отклоняват ужасно много пари от здравната система. Не се знае кой, защо и как е ползвал. Има една институция в тази държава, която се нарича НАП. Тя може да каже тези средства, които аз съм изразходила имала ли съм ги и откъде”, обясни Николова.

Тя коментира и здравните промени в проекта за национален рамков договор. Личните лекари вече няма да са задължени да обявяват мобилните си номера, а консултациите ще са само в работно време.

„Общо взето до този момент системата третира общопрактикуващите лекари като роби – работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Преди дни ми се случи да ми се обади пациент в 04.00 ч., за да ми каже, че мехлемът, който му е изписан, не му помага. Накрая се оказа, че е объркал номера”, каза Николова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай