Ковид настъпва. Ще затягат ли още мерките?

На есен не се очаква да бъдат затваряни заведения

Ковид настъпва. Ще затягат ли още мерките? | StandartNews.com

"Не очакваме да стигнем до там да затваряме заведения и училища", каза в предаването "Лице в лице" доц. Антон Тонев, председател на парламентарната здравна комисия. 

Според него в цяла Европа започва нова вълна на коронавируса, но здравните власти и специалисти имат достатъчно информация за това как протича заболяването, какви мутации има през последната половин година и как те се отразяват на разпространението. "С всяка следваща вълна ставаме и ще ставаме по-подготвени като общество, а хората с по-голям имунитет", каза доц. Тонев. 

По думите му няма нужда от всяването на паника и стрес.

"Цифрите остават стабилни. Само 38 интензивни болни в цялата болнична система", каза той. Според Тонев през последните две седмици управляващите не създават напрежение около вируса. "Няма брифинги, наблюдаваме спокойно процеса и отговаряме на въпроси от страна на обществото", каза той. 

Председателят на здравната комисия обясни, че в един момент коронавирусът ще бъде приравнен на грипните вируси А и В. Карантината в момента е седмица за хора с положителен тест. Той призова и хората, желаещи да подсилят имунитета си, да се ваксинират. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай