Четвъртък,

Джафер: Лекарите ни са прекрасни, но имаме дефицит

От: стандарт -
Джафер: Лекарите ни са прекрасни, но имаме дефицит
A
A
A

 

Няма нужда да се връщат строгите мерки отново. Свидетели сме на развитието на един епидемиологичен процес. Вирусът се държи по различен начин от другите. Въпреки, че навън е горещо, той се развива. Това заяви д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрани, депутат от ДПС и член на здравната комисия в НС в предаването "Офанзива" по Канал 3. „Дисциплината не е отличителна черта на българите“, отбеляза тя.

 „Здравната ни система трябва да е готова за всякакви предизвикателства. Лечебните ни заведения се делят на три групи - такива, които се подготвиха бързо и бяха на първа линия, такива, на които им трябваше още време, за да се подготвят и такива, които не бяха готови и не са готови и сега. Тази пандемия показа дисбалансите в нашето здравеопазване. основните проблеми в системата е липсата на човешки ресурс. Държавата трябва да се замисли за запълване на дефицитите в определени медицински специалности. Кризата показа, че имаме прекрасни лекари и заложени проблеми в здравната система“, смята тя.

„Безпрецедентната криза постави в изпитание не само българската здравна система, а и световната. Това е предизвикателство, което води след себе си икономически и социални последствия. От самото начало ДПС предложи да се направи секторен анализ на малките и средните предприятия. Мярката 60/40 е работеща. Бизнесът и безработните очакват конкретни мерки, за да се върнат към нормалния си начин на живот“, заяви Нигяр Джафер.

„ДПС все още не е решило дали ще подкрепи вота на БСП. Те първо обявяват по медиите, че ще внесат вот, без да са търсили съмишленици. Никой в парламента не е подкрепял вотовете, които БСП са внасяли. Очакваме техните предложения и ще ги изслушаме. Очакваме да внесат вота и да се водят разговори.  БСП в момента имат твърде много проблеми в момента“, коментира депутатът от ДПС.

Във връзка със скандала с Пламен Узунов, който е съветника на президента, Нигяр Джафер заяви: „Не коментираме, но изразяваме своето безпокойство от това, че институциите продължават да воюват помежду си. Дори по време на криза те нямат нито една обща тема. Това не е добре за България“.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички