Петък,

Д-р Брънзалов:Заразните болести се борят с ваксини

От: Мартина Суботинова -
207
Д-р Брънзалов:Заразните болести се борят с ваксини
A
A
A

"Рестриктивните мерки дават отражение върху мнението на обществото, поражда се недоволство, недоверие, включително към ваксините. Антиваксърските настроения са рожба на демокрацията, хората имат право да си мислят каквото искат, но истината, че заразните болести се борят с лекарства, мерки и ваксина", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС .

"Всяка следваща ваксина, която идва в България, ще се разпространява с по-добра логистика. Защото вече ще има опита от пълвата и втората ваксина", убеден е той.

"През цялата епидемия съм контактувал с заболели хора, нямам идея дали съм го преминал, но всички мерки в моя кабинет се спазват", сподели лекарят.

"За мен са важни хората, които искат да се ваксинират. До момента повечето мои пациенти са проявили желание да преминат през процедурата", добави той.

"Бих препоръчал всички ваксини. Важно е възможно най-много хора да се ваксинират", категоричен бе специалистът.

Според д-р Брънзалов не е редно учениците да се обучават от дома, особено за практичните занятия и е важно да се намери баланс между мерките и ефективното обучение.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията