COVID болница отваря в Пловдив

Преобразуване на общинската МБАЛ

COVID болница отваря в Пловдив | StandartNews.com

Увеличават с още 142 COVID леглата в Пловдив, включват се и нови три болници - "Тримонциум" с 24 легла, "Паркхоспитал" с 26 легла и "Медлайн клиник"

Увеличават се по 10 леглата в болниците "Каспела", "Пълмед", "Еврохоспитал" и с още 16 легла в Транспортна болница. В УМБАЛ "Пловдив" отделят още 16 стаи за пациенти със симптоми, но все още непотвърден PCR тест. Това съобщи пред журналисти областният управител и председател на Областния кризисен щаб /ОКЩ/ Дани Каназирева.

Освен това до седмица започва поетапното преобразуване на общинската болница МБАЛ "Св.Мина" в COVID болница за лечение на среднотежки случаи на коронавирус,като това решение е съгласувано и подкрепено от здравния министър, допълни Каназирева.

Лекуваните в момента там 23-ма пациенти в кардиологично отделение ще бъдат преместени в другата сграда на лечебното заведение за ул."Весела".

Управителят на МБАЛ "Св Мина" проф. Петър Петров заяви, че част от болницата ще функционира за пациенти с все още непотвърден PCR тест, които по никакъв начин няма да бъдат смесвани с доказаните COVID пациенти.

По-късно днес предстои среща в персонала на болницата, за да се разбере колко ще останат да работят, както и да се установи каква ще е нуждата от медицински специалисти, поясни Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай