Четвъртък,

Чат за психологическа помощ откри БЧК

От: Стандарт -
184
Чат за психологическа помощ откри БЧК
A
A
A

За да отговори на нуждите на обществото в условията на извънредното положение в страната и повишеното ниво на стрес във връзка с пандемията от COVID-19 от Българския червен кръст стартират нова услуга – национален онлайн чат, съобщават от организацията.

Близо 30 специалисти по психосоциална подкрепа на БЧК, всеки ден от 10:00 ч. до 12:00 ч., от 15:00 ч. до 17:00 ч. и от 20:00 ч. до 22:00 ч. ще предоставят безплатна и конфиденциална подкрепа на хората, които са вкъщи и изпитват затруднения при справянето с настоящата обстановка на уебсайта на организацията - www.redcross.bg. Хората ще имат възможност да споделят своите притеснения и безпокойство в чата. Всеки, който има нужда от подкрепа, може да пише в него във всеки един момент, а екипът ще отговаря в рамките на посочените часове.

 

Освен оказваната при нужда психологична и психосоциална подкрепа, професионалистите от БЧК ще предоставят и информация за дейностите на организацията, насочени към нуждаещите се граждани по време на извънредното положение, както и за мерките на правителството относно ограничаването на разпространението на коронавируса.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com