Банкетите докараха първата тъмночервена зона у нас

Търговище навлезе в критичната тъмночервена COVID зона

Банкетите докараха първата тъмночервена зона у нас | StandartNews.com

Търговище навлезе в критичната тъмночервена COVID зона, след като за последните дни заразените с коронавирус са 503 на 100 000 души, сочат данните на Националния център по заразни и паразитни болести. 

С Covid-19 са диагностицирани 24 жители на община Търговище, 17 - на община Попово, 13 - на община Омуртаг, 3 - на община Антоново и eдин - нa oбщинa Oпaĸa.

От началото на ваксинационната кампания срещу заболяването до този момент в областта са имунизирани общо 28 235 човека. 13 555 лица са със завършен имунизационен цикъл, а 14 680 души имат поставена само първа доза ваксина, като 154 от тях са ваксинирани вчера.

Според главния секретар на РЗИ-Търговище д-р Марин Йовов скокът на заразените се дължи на организираните мероприятия в града и околните села - сватби, тържества и кръщенета, които са посещавани от стотици души, както и от адресната регистрация на повечето жители, която се причислява към общината.

От вчера в червената зона е половин България - Бургас, Варна, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Силистра, София град, Стара Загора, Търговище, Хасково, Ямбол, Габрово и Шумен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай