Ангелов: Няма риск, грипните ваксини са същите

Няма никакво притеснение за хората, които са ваксинирани с партидата на АстраЗенека

Ангелов: Няма риск, грипните ваксини са същите | StandartNews.com

Няма никакво притеснение за хората, които са ваксинирани с партидата ваксини на "АстраЗенека", която беше спряна от европейски държави, нито има предложение за спирането й в Европа, каза на брифинг в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница.

Това, което се случи в България, беше фатален изход при жена на 57 години, която беше ваксинирана предния ден с ваксина на "АстраЗенека" от друга партида (ABV5443) и съвсем нормално е това, което направихме - да спрем ваксинацията с всички партиди, докато не се изясни ситуацията, поясни министърът, цитиран от БТА.

Този процес ще бъде задържан, колкото и да е трудно, колкото и да няма достатъчно количество ваксини, няма притеснения, по-важна е сигурността на хората и това трябва да го гарантираме, коментира министърът.

Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях, аз имам и мои близки, които са ваксинирани с ваксините на "АстраЗенека", каза още министърът на здравеопазването.

Той призова хората да бъдат спокойни, тъй като това е ваксина, която е много позната на медицината и посочи, че подобен тип векторна ваксина е ваксината за грип и в света са направени много милиони ваксинации с тази ваксина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай