Ангелов: Моля ви, не се запасявайте с лекарства!

Азитромицинът ще се произвежда от български производител

Ангелов: Моля ви, не се запасявайте с лекарства! | StandartNews.com

Здравният министър Ангелов провери създадената организация за разпространение в аптечната мрежа на допълнителни количества нискомолекулярни хепарини.

До края на утрешния ден навсякъде в страната ще има всички нужни и търсени лекарства.

В аптеката в 3-та градска болница, имат наличност на Азитромицин и нискомулекурян хепарин. „Проведох разговори с 4 основни доставчици на аптеки, които ме увериха, че има налични дози от необходимите лекарства.

Има липса на някои хранителни добавки, които се използват за подсилване на имунитета. До края на утрешния ден ще има необходимите лекарства за болни и бременни жени увери здравният министър.

В аптеките, които са в сайта на ИАЛ ще бъдат доставени количества. На 12.11 предаденото количество е 16 590 опаковки азитромицин. 

Азитромицинът ще бъде произведен от български производители, в количество от 60 000 опаковки, дори вече 40 000 са пуснати на пазара, разясни още проф.Ангелов.

„Моля хората да не се запасяват с медикаменти.Хората се водят от някакво притеснение и паника, което не е полезно в този момент", каза още здравният министър."Азитромицин" "Ремдесивир" - не лекуват коронавирус, не провеждайте самолечения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай