Сряда,

Ананиев обясни как китайците влизат у нас

От: Стандарт -
310
Ананиев обясни как китайците влизат у нас
A
A
A

Преди заседанието на Министерския съвет днес бе коментирана темата за коронавируса. Здравният министър припомни, че вчера е било съобщено за четирима българи, трима от тях са в Хасково - едно семейство и един мъж, а един е във Варна.
 
"Семейството и мъжът във Варна показват отрицателни резултати на новия коронавирус, независимо от това ще продължим да ги наблюдаваме докато изтече 14-дневният карантинен период. Днес, може би до обяд или ранния следобед, ще получим и за мъжа в Хасково. Просто пробата е отишла по-късно”, заяви Ананиев.

Той отчете, че за вчерашния ден само през летище София са влезли 1763 души, от които петима китайски граждани. "Не показват температура, но независимо от това сме ги поставили под домашно наблюдение", каза здравният министър.
 
Министър Ананиев съобщи още, че у нас има две китайски сдружения – едното е на студентите, а другото на бизнесмените. Тези сдружения сами организират посрещането на китайците, които пристигат в България.
 
"Тоест, след като минат през нашата термокамера, попълнят съответната листовка въпросника и получат указанията от нашите здравни и други власти, те ги посрещат с техен транспорт, не ги пускат в градския транспорт, а  ги завеждат до място, където живеят като 14 дни си ги наблюдават самите те. Това е наистина интересен факт, може би това е практика и в други държави, но това облекчава и дейността на нашите власти", заяви здравният министър.
 
Премиерът Бойко Борисов каза, че МВР имат указания да му оказват максимум съдействие.
 
Министър Ананиев подчерта, че се прави усилено наблюдение на пазара в "Илиянци". "Има наше българско училище, в което учат 30 китайчета, те са под непрекъснато наблюдение, разбира се добре са", допълни още министърът.
 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички