50% от възрастните страдат от пърхот

Проучвания показват, че всеки втори човек се бори с неприятния кожен проблем

50% от възрастните страдат от пърхот | StandartNews.com
  • Проучвания показват, че всеки втори човек се бори с неприятния кожен проблем

Около 50% от всички хора по света  страдат от пърхот. Това сочи изследване на Центъра за проучвания CavinKare*, според което около половината от населението на земята живее с пърхот. Досадната болест засяга както мъже, така и жени, а тежестта на пърхота може да варира спрямо сезона, като при много хора заболяването се засилва през зимния период.

Заболяването се дели на два вида – сух пърхот, при който се оформят бели люспи по скалпа на главата, и мазен пърхот, който се характеризира с мазни жълтеникави люспи. Пърхотът се появява, когато процесът на обновяване на скалпа се съкращава, което води до бързо отделяне на роговите кожни клетки, които залепват една за друга и формират видими люспи.

В борбата с пърхота се включва и водещата българска козметична компания Арома с шампоаните против пърхот под бранда Здраве Актив. Марката генерира до 100% ефективност в битката с болестта и се нарежда сред най-ефективните в България. Резултатността на шампоаните е доказана след редица дерматологични и клинични тестове в Института по клинична експертиза (Institut d’Expertise Clinique France) в Лион, Франция. Отличните резултати са възможни заради иновативния триактивен комплекс от съставки, които допълват действието си взаимно, осигуряващи широкоспектърно противогъбично действие при борба с пърхота.

„Още от основаването на компанията ни преди близо 100 години, винаги наш основен приоритет е било да отговаряме на нуждите на клиентите ни, създавайки надеждни решения на техните проблеми. Когато преди 10 години осъзнахме мащаба на проблема с пърхота, знаехме че трябва да направим нещо. Така разработихме Здраве Актив. Днес сме изключително радостни, че шампоаните ни са сред най-ефективните в България в борбата с пърхота и са толкова харесвани и търсени от много български и международни клиенти“ – споделя Александър Трифонов, бранд мениджър в Арома Козметикс.

Освен серията за грижа за косата, брандът Здраве предлага още серията Здраве Форте, Здраве Акне Стоп, Здраве Бебе Био – екосертифицираната марка на най-високо ниво ОРГАНИК и разбира се, универсалните кремове Здраве. Не можем да пропуснем и запомнящото се малко синьо бурканче, любимо на поколения българи, на оригиналния крем Здраве. Добре познатият крем е един от най-емблематичните български продукти и лесно може да бъде намерен във всяко домакинство. Кремчето се продава със скорост от 4 бурканчета на минута или повече от 240 на час. Освен него в портфолиото на кремовете Здраве са добавени и още няколко много успешни разновидности, всеки предоставящ универсална грижа за кожата.

*Изследване на д-р С. Ранганатан от Центъра за проучвания CavinKare, Индия. Линк може да откриете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай