5 сигнала за натрупани токсини в тялото

Необясними симптоми може да са знак, че е време за прочистване

5 сигнала за натрупани токсини в тялото | StandartNews.com

Често имаме необясними симптоми, които не сме сигурни признак за какъв здравословен проблем са. Възможен отговор е прекаленото натрупване на токсини в организма, които ни изпращат сигнали, че е време за пречистване. Ето пет сигнала, които тялото ни дава:

1. Необяснимо акне 

Ако не сте тийнейджър и нямате установен хормонален дисбаланс, то бъдете сигурни че изненадващо акне говори за натрупване на токсини. Особено при жените, преди и по време на ментруация,  цялото тяло се пречиства и това е причината да се появи акне – организмът се опитва да изхвърли излишните токсини. 

2. Постоянно лош дъх

Ако след определен вид храна дъхът е лош, това е нормално, но ако постоянно имате лош дъх, особено след измиване на зъбите, то вероятно дъхът не идва от устата, а от вашият храносмилателен тракт. Ако е в допълнение и със следващата точка, то това е сигурен знак, че имате много натоварен организъм.

3. Запек

Постоянен проблем с изхождането, освен за липса на фибри, говори и за прекалено много информация, която да обработи организмът ви. Храносмилателните ензими са затруднени да смелят толкова различна, обичайно мазна и нездравословна храна. Прекомерна консумация на алкохол и тестени изделия са обичайно най-честите виновници за нередовно изхождане.

4. Подпухналост, сив тен на лицето

Сивкавият, нездравословен тен, загубил своята естествена руменина, в допълнение с доста подпухнали скули и бузи, е сигурен знак за задържане на вода и токсини в организма. Лечението за задържане на вода, парадоксално е – прием на вода. Увеличете консумацията ѝ поне до дневния препоръчителен прием, а това е 1.5 л за възрастен, за да може да върнете естественият розов тон на кожата си.

5. Необяснимо често лоша миризма на тялото

Ако дори и след душ, последвал от добър дезодорант, усещате, че не ухаете добре и тялото ви мирише лошо, то токсините, които обичайно имат зловонна миризма, се отхвърлят от организма ви през кожата, което е абсолютно нормално.  

Не пренебрегвайте никое от тези неща. Опитайте да балансирате храненето си, увеличете приема на вода и редуцирайте този на газирани и алкохолни напитки, за да може да спомогнете по-бързото оздравяване на организма ви. Приемът на пробиотици е доста препоръчителен, особено при констипация, пише struma.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай