Жена съди съпруга си. Причината

Адвокатът на мъжа поиска съдебно следствие

Жена съди съпруга си. Причината | StandartNews.com

Жена от град Крън, Казанлъшко, се конституира като частен обвинител срещу съпруга си по делото за катастрафа с двама загинали край Пловдив. Едната от жертвите е баща ѝ. Величка Шутова стоеше до съпруга си Стойко пред съдебната зала, но вътре застана зад прокурора. Там беше и синът им Стефан, но той отказа да обвинява баща си за фаталния край на дядо си. 

На 20 юни 2022 г. 50-годишният Стойко Шутов пътувал с мерцедеса си от Карлово за Пловдив. На седалката до него бил тъстът му Иван Димитров, а отзад - шуреят му Мариян. Шутов шофирал с превишена скорост и когато навлязъл в с. Черноземен, карал със 135 км/час. Пред него имало няколко коли и товарен автомобил "Ивеко", който на кръстовище започнал да прави ляв завой. В този момент Шутов решил да изпревари возилата пред себе си и се блъснал в камиона, а после и в паркирана кола.

От удара товарният автомобил се наклонил наляво и водачът му Георги Дойков загинал на място. След инцидента тъстът Иван Димитров бил още жив, но по-късно и той починал, пише "24 часа".

Адвокатът на подсъдимия Ангел Боев поиска съкратено съдебно следствие, при което Шутов да признае фактите, както са описани в обвинителния акт. Съставът, председателстван от съдия Нина Кузманова, обаче върна обвинението на прокуратурата заради неясноти и противоречия. В прокурорския акт не пишело кога точно  е починал Иван Димитров, имало разминавания в двете автотехнически експертизи - в едната като причина за катастрофата се посочвала само превишената скорост, а в другата - и неспазване на пътни знаци. Прокуратурата може да протестира връщането на обвинението на проправка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай