За ремонта на Графа! Искат 5 г. затвор за Крусев

Решението се чака до края на деня

За ремонта на Графа! Искат 5 г. затвор за Крусев | StandartNews.com

Пет години затвор поиска прокуратурата за бившия зам.-кмет по транспорта на София Евгени Крусев. Той е подсъдим за престъпление по служба, свързано с ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев".

Според държавното обвинение става въпрос за реконструкция на вече съществуващо трамвайно трасе с изготвени хидроложки и геоложки проучвания. Прокуратурата твърди, че доводът за внезапно появили се подпочвени води е твърде спорен.

Промяната в условията на обществената поръчка, смята обвинението, била с цел да се използват по-евтини и некачествени материали. Разликата в договорената и платената сума била в полза на фирмата изпълнител, пише още в обвинителния акт.

Самият Крусев категорично отрече да е компрометирал процедурата. В последната си дума пред съда, той подчерта, че експертен съвет е вземал решенията за вида материали, които да се използват.

"Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" беше огромно предизвикателство. Обновяване в тази част на София не е правено 25 години", напомни той. По негови разчети всеки ден забавяне на ремонта е струвал около 25 000 лв. на дружеството "Столичен електротранспорт" заради недвижещите се по трасето трамваи.

Решението на спецсъда се очаква до края на деня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай