Сряда,

Дадоха в съда още куп доказателства срещу Бобокови

От: Рачо Рачев, сн. Архив -
216
Дадоха в съда още куп доказателства срещу Бобокови
A
A
A

Разболял се адвокат на Атанас Бобоков отложи съдебното заседание по искането на бизнесмена да бъде пуснат от ареста. Мярката му за неотклонение ще се гледа следващата седмица, предаде БНР.

Преди да стане ясно това, прокуратурата внесе нови девет тома с доказателства по делото за опасните отпадъци.

Бобоков обжалва отказа на първоинстанционния спецсъд от петък да го пусне от ареста. Сред основанията за обжалването е продължаващото му четиримесечно задържане.

Отлагането е заради симптоми на COVID-19 на един от адвокатите на бизнесмена. С други здравословни проблеми бил и другият.

Обвинението ще иска от Апелативния спецсъд да потвърди задържането на Атанас Бобоков в интерес на разследването, каза прокурор Мария Дойчева. Преди дни от спецобвинението съобщиха, че при продължаващите процесуално-следствени действия в селища в четири области са били намерени почти осем тона опасни отпадъци, водещи към фирма „Монбат“.

„Това са огледите на веществените доказателства от тези площадки в едно със снимков материал към огледните протоколи. На тези площадки са складирани отпадъци от дейността на „Монбат Рисайклинг“ или опасни отпадъци, внесени в страната, пак от дружества на братя Бобокови, от Италия", обясни Дойчева.

Общо 11 са обвиняемите за аферата с опасния боклук. Сред тях  бившият заместник - екоминистър Красимир Живков и братът на Атанас Бобоков - Пламен.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com