Вижте тоновете опасен боклук на Бобокови

Първоначалният анализ сочи, че 120-те тона са едва около 1/3 от общото количество заровен отпадък

Вижте тоновете опасен боклук на Бобокови | StandartNews.com

Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци на фирми свързани с обвиняемите милионери Атанас и Пламен Бобокови, открити в землищата на Червен бряг и на с. Рупци, област Плевен. По външни белези те могат да се определят като опасни. Това съобщи прокуратурата и публикува снимки на боклука. Първоначалният анализ сочи, че това е едва около 1/3 от общото количество заровен отпадък, генериран от дружества, собственост или свързани с досъдебното производство, по което в качеството им на обвиняеми са привлечени лицата А.Б. и П.Б., допълниха от държавното обвинение.

В хода на извършения оглед под ръководството на Специализирана прокуратура е открито и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановено като количество и съдържание незаконен отпадък. Районът се охранява като предстоят действия по установяване на произхода на отпадъците.

Досегашните действия, стартирали на 01.07.2020 г., установяват, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал опасен отпадък, включващ части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 години, които не подлежат на последващата преработка, информира още прокуратурата. Тя уточни, че продължават действията й по разследването, както и по установяването и на други местонахождения на незаконно загробени отпадъци.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай