Викаха линейка за Кеца по време на делото „Килърите"

Викаха линейка за Кеца по време на делото „Килърите" | StandartNews.com

Варна. Високо кръвно на един от подсъдимите  -Васил Костов –Кеца, спря за час - два поредното заседание на Варненския апелативен съд по делото «Килърите».

 

Кеца направи хипертонична криза в сутрешното заседание и викаха за него линейка на «Спешна помощ». След като докторите му удариха инжекция, болният заяви пред съдия Илия Пачолов, че е по-добре и няма проблеми да участва в следобедното заседание.

 

Кеца и друг път е имал здравословни проблеми по време на делото. Миналия ноември, когато беше даден стартът на процеса срещу «Килърите» зад оградата на Варненския затвор Кеца се оплака от гнойна рана в корема, която искаше да покаже на съда. Тогава той твърдеше, че не му се оказва необходимата медицинска помощ и ще се жалва в Страсбург.

 

Шуменският окръжен съд даде на Васил Костов доживотна присъда без право на замяна като организатор на убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Защитата му иска процесът да тръгне наново заради процесуални нарушения, а и нямало достатъчно доказателства за вината му.

 

Адвокат на осъдения на 17 г. затвор Янко Попов - Туцо, пък припомни, че от самото начало на процеса в Шумен правата на подсъдимите са били нарушавани грубо, тъй като те били държани с белезници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай