Цацаров с данни за терориста, поставил бомбата в Сарафово

Цацаров с данни за терориста, поставил бомбата в Сарафово | StandartNews.com

Бургас. Прокуратурата се е добрала до нови данни за националността и самоличността на терориста, който взриви автобус с израелски туристи на летище Бургас през юли 2012 година. Това заяви в Бургас Главният прокурор Сотир Цацаров. Той допълни, че има нови данни и за други съучастници на камикадзето, но отказа да съобщи подробности.

"Тези данни не могат да станат ясни сега и с тях се работи изключително много главно по линия на международната правна помощ с чуждестранни партньори. Намеренията ни бяха през февруари, началото на март да се пристъпи към съдебно разглеждане на делото. Но с оглед на последните данни, които са обект на разследването очевидно е, че ще трябва да търсим малко по-дълъг времеви период", коментира Цацаров.

Той допълни, че очаква в близко време делото за атентата на летище Сарафово да стартира. Главният прокурор бе категоричен, че терористичната атака, отнела живота на седем души няма замесени българи.

В края на февруари разследването бе удължено за пореден път с още 4 месеца, които изтичат през месец юли. Най-рано тогава ще бъде внесен и обвинителния акт, при условие, че не стигне до ново удължаване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай