Цацаров разпореди проверка на Ценко Чоков

Цацаров разпореди проверка на Ценко Чоков | StandartNews.com

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Окръжна прокуратура-Враца извършване на проверка за законност на дейността в кметство село Галиче общ. Бяла Слатина, обл. Враца. Проверката ще обхване периода от началото на предходния мандат на кмета Чоков, до настоящия момент. Това съобщиха от пресслужбата на Прокуратурата.

Проверката е в няколко направления:

1. Законосъобразност на действията на кмета на село Галиче по удостоверяване подписи на частни документи, подписи и съдържание на пълномощни, както и верността на преписи и извлечения от документи и книжа.

При изпълнение на тази дейност, се изисква създаване на архив, който включва общ регистър на нотариалните заверки, книга, в която се подреждат документите с удостоверено съдържание, печат и щемпели по образец. За извършване на нотариални удостоверявания от органите на местната администрация се събират такси в размерите, определени с тарифата за нотариалните такси, които задължително се внасят в бюджета на общината.

Ще бъде проверено наличието на документацията, като се сравнят удостоверяванията в нея със събирането и внасянето на суми в общинския бюджет.

2. Стопанисване от кмета на село Галиче на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост.

Ще бъдат събрани данни за собствеността на тези обекти, дали се управляват в интерес на населението в общината съобразно разпоредбите на закона и с грижата на добър стопанин, както и дали се използват съобразно предназначението им и за нуждите, за които са предоставени.

3. Законосъобразност на действията при извършване на адресни регистрации съгласно чл.92, ал.1 ЗГР.

При наличие на данни за незаконосъобразни регистрации ще бъдат изяснени причините за извършването им, съобщават още от обвинението. 

Стандарт Нюз припомня, че в неделя се проведоха протест и контрапротест в Галиче, а причината за тях е Ценко Чоков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай