Цацаров: 16 в ареста след операцията в ДАИ

Цацаров: 16 в ареста след операцията в ДАИ | StandartNews.com

Броят на задържаните при операцията, свързана с корупция в агенцията "Автомобилна администрация", са 16. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. И уточни, че са извършени общо 54 претърсвания и изземвания на различни адреси.

Акцията, в която участват служители на ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата, е продължила цяла нощ.

Не можем да очакваме, че всички задържани 16 лица ще получат обвинения, но се очаква да бъдат обвинени 7 или 8 длъжностни лица от състава на изпълнителната агенция, посочи Цацаров, цитиран от БНТ. И уточни, че е задържан и изпълнителният директор.

В агенцията е концентриран огромен интерес, свързан с издаване на лицензионни, регистрационни и всякакви други документи на превозвачи, освен това полагане на изпити и оценка на резултатите от тези изпити не само за любители шофьор, но и за професионални шофьори, коментира Цацаров. 

Разследването може да се води на няколко линии. Съзнателното манипулиране на изпитите е една от тях. При разследването, например, във Видин у инспектори, които трябва да проведат изпит, са открити готови решени тестове, стана ясно от думите му.

Ние провеждаме тази операция, ще изправим пред съд хората, участвали в тази корупционна схема, но тя ще се възпроизведе отново, предупреди главният прокурор.

Стандарт Нюз припомня, че акцията започна вчера. Тогава шефът на агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов бе задържан заедно с още няколко души. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай