КПКОНПИ поиска имуществото на обвинен за отвличане

КПКОНПИ внася иск за отнемане на 139 177 лв. от обвинен като помагач в групата, виновна за отвличането на Адриан Златков

КПКОНПИ поиска имуществото на обвинен за отвличане | StandartNews.com

На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе решение за внасяне в Софийския градски съд (СГС) на иск за отнемане на 139 177 лв. от обвинен като помагач в групата, виновна за отвличането на Адриан Златков.

Адриан Златков беше отвлечен на 30 август 2018 г. близо до дома му. 11 дни по-късно той беше освободен, след като семейството му плати откуп.

С друго решение Комисията, ръководена от Сотир Цацаров, иска от СГС отнемане на имущество на обща стойност 645 170.21 лв. от двама участници в организирана престъпна група за трафик на бежанци. Двойката, която живее на семейни начала, е придобила два апартамента, три къщи, три поземлени имота и автомобили, за които няма законен доход.

На заседанието на Комисията бяха взети общо 6 решения за внасяне на искове в СГС и Варненския окръжен съд на стойност 3 359 641,43 лв. след образувани производства за установяване на незаконно придобито имущество. То включва 9 имота за 487 000 лв. и 5 автомобила на стойност 23 700 лв.

Проверките срещу седемте лица са започнати след получени уведомления за привличането им като обвиняеми за извършени престъпления - притежание на наркотици с цел разпространение, участие в организирана престъпна група за трафик на хора, банда за отвличания, измама в особено големи размери и пране на пари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай