Трима обвиняеми за побоя над Слави Ангелов

Повдигнати са им три различни обвинения, каза Гешев

Трима обвиняеми за побоя над Слави Ангелов | StandartNews.com

Три лица са привлечени като обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов и за държане на наркотични вещества. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Съдебната палата. Повод бе вчерашната спецакция на пролиция и прокуратура, при която бе разбит силовашки отряд за побоища.

"Под ръководството на Специализираната прокуратура вчера бяха проведени съвместно с колегите от СДВР действия по разследването, множество действия по разследването. След обобщаване на събраните доказателства в качеството на обвиняеми са привлечени три лица за престъпното сдружение, престъпление по чл. 321, ал. 6 от Наказателния кодекс, за причиняване на телесни повреди на вашия колега журналиста Слави Ангелов и за държане на наркотични високорискови вещества. За три отделни престъпления. Към момента на лицата се предявяват съответните посочени от мен обвинения", каза Гешев.

"Въпреки извънредното положение, колегите от МВР, съвместно с наблюдаващите прокурори работиха активно и смятам, че в изключително разумен срок към момента са събрали необходимия обем доказателства и се надяваме този обем доказателства да бъде оценен правилно от Специализирания наказателен съд. През уикенда предстои внасяне в Специализирания наказателен съд на искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" на посочените от мен три лица", допълни още главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай