Събота,

Трима обвиняеми за побоя над Слави Ангелов

От: СТАНДАРТ -
218
Трима обвиняеми за побоя над Слави Ангелов
A
A
A

Три лица са привлечени като обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов и за държане на наркотични вещества. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Съдебната палата. Повод бе вчерашната спецакция на пролиция и прокуратура, при която бе разбит силовашки отряд за побоища.

"Под ръководството на Специализираната прокуратура вчера бяха проведени съвместно с колегите от СДВР действия по разследването, множество действия по разследването. След обобщаване на събраните доказателства в качеството на обвиняеми са привлечени три лица за престъпното сдружение, престъпление по чл. 321, ал. 6 от Наказателния кодекс, за причиняване на телесни повреди на вашия колега журналиста Слави Ангелов и за държане на наркотични високорискови вещества. За три отделни престъпления. Към момента на лицата се предявяват съответните посочени от мен обвинения", каза Гешев.

"Въпреки извънредното положение, колегите от МВР, съвместно с наблюдаващите прокурори работиха активно и смятам, че в изключително разумен срок към момента са събрали необходимия обем доказателства и се надяваме този обем доказателства да бъде оценен правилно от Специализирания наказателен съд. През уикенда предстои внасяне в Специализирания наказателен съд на искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" на посочените от мен три лица", допълни още главният прокурор.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com