Тайфи Мекльов: Мъчно ми е за починалите, ракията не е моя

Тайфи Мекльов: Мъчно ми е за починалите, ракията не е моя | StandartNews.com

Мъчно ми е за починалите и за пострадалите. Включих се в помагането, когато стана тази ситуация. Ракията не е моя. Никаква ракия не съм носил. И аз пих от нея 100 грама, нищо ми няма. Никога не съм продавал ракия. Това каза пред съда по време на гледането на мярката за неотклонение в Окръжен съд - Благоевград обвиняемият бизнесмен Тайфи Мекльов, който остава в ареста. Той уточни, че ракията – менте е донесена в цеха му от Юсуф за сбирката на бизнесмена в мезето. Там често се събирала компания да празнува.

Тубата била от 5-6 литра. Когато се черпели на Коледа почти всички пили от нея, включително и Тайфи. Всички много харесали алкохола. Никой не усетил нещо необичайно. Някои си носели друг алкохол. На изпроводяк от същата ракия взели Младен Биков и Салих Муртев. Първият в момента е в реанимация на благоевградската болница, а вторият издъхна от алкохолно натравяне с метилов алкохол. Мекльов уточни, че в цеха работят отвреме навреме с жена си, когато получат някаква поръчка за дървопреработване и за изработка на детайли. Тя доскоро била на борсата, в момента е безработна. Изкарват по 500-600 лева на месец, с които издържат семейството си – имат дъщеря студентка и син гимназист. Тайфи призна, че дал 4 литра от ракията на Юсуф на Биков, който щял да коли прасе, срещу един заек.

„Не съм питал Юсуф откъде я има тази ракия", сподели обвиняемият. В последната си дума Мекльов поиска по-лека мярка за неотклонение. Прокурорът Георги Мадолев обясни, че според свидетели Мекльов продал на Салих 2 литра от „специалната" ракия. Според Мадолев има опасност обвиняемият да извърши друго престъпление – да продаде още от отровната ракия, както и да унищожи доказателства. Защитникът на бизнесмена бе категоричен, че нито един свидетел не е казал, че Мекльов извършва нерегламентирана дейност и продава алкохол. „Ракията в дома му след изследванията ще се окаже, че няма нищо общо с тази на масата в цеха", каза адвокатът и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Съдия Петър Пандев обаче постанови най-тежката мярка – „задържане под стража". Решението може да се обжалва и протестира в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай