Стрелецът Тодор Славов остава в ареста

Стрелецът Тодор Славов остава в ареста | StandartNews.com

Съдът остави стрелеца Тодор Славов в ареста. Обвиненият в убийството на Александър Алексиев – Сашо Японеца при стрелбата в Слънчев бряг от 8 юни остава с мярка „задържане под стража", съобщи "Флагман".

Има достатъчно доказателства за това, че Славов е стрелял по Александър Алексиев в Слънчев бряг, каза съдия Цвета Попова и уточни, че по тялото на гарда е имало седем рани. Две от тях са били от оръжието на Славов.

Прокуратурата поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение с мотива, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокат Ангелов пледира, че клиентът му е действал в условия на неизбежна отбрана. Започнал да стреля, след като престрелката вече е започнала. Адвокатът обясни пред обвинението, че Славов притежава огнестрелно оръжие от 7-8 години и доброволно го е предал на полицията, не е осуетил процесуално-следствените действия.

Припомняме, че Бургаската окръжна прокуратура поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Тодор Славов. Неговата защита пък поиска по-лека мярка "домашен арест".

Славов пристигна в съда под строга охрана и с бронежилетка от съображения за сигурност. Той е обвинен в убийството на Александър Алексиев- гарда на Митьо Очите.

Обвинението отложи с половин час разглеждането на мярката. Адвокатите на Димо Гочев от Бургас и Иван Ангелов от Варна, участвали в престрелката, поискаха повече време, за да се запознаят с документите.

Междувременно стана ясно, че състоянието на Митьо Очите остава тежко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай