Стъкларя издал подкупните Панков и Ванков

Съдът решава дали двете топченгета, хванати с белязани пари, остават в ареста

Стъкларя издал подкупните Панков и Ванков | StandartNews.com
  • Двете подкупни ченгета остават в ареста, реши съдът

Соченият като лидер на една от най-големите групи за наркоразпространение у нас – Стъкларя, е човекът, подал сигнал, че е изнудван от антимафиотите - Цветан Панков, вече бивш шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и Кирил Ванков. Двамата бяха закопчани за вземане на подкупи срещу закрила на наркодилъри.

ВИЖ ОЩЕ: Добро и лошо ченге изнудвали наркодилъри

Днес прокуратурата разкри на брифинг Панков и Ванков са разигравали класическата схема на доброто и лошото ченге, за да рекетират наркопрестъпници. Накрая са заловени благодарение на съдействието на изнудвано от тях лице.

В дома на Цветан Панков са намерени белязани пари. Подчиненият му Кирил Ванков е арестуван при получаването на подкуп в гориста местност.

Третият участник в групата - Василена Факирлийска, полицай от „Автокражби” на Главна дирекция „Национална полиция” е била касиер, твърдят разследващите. Четвъртият участник е бил посредник, който разнасял сумите. Той не е от системата на МВР и е с парична гаранция.

Специализираният наказателен съд гледа мерките за неотклонение на задържаните антимафиоти от ГДБОП. Прокуратурата по-рано днес поиска постоянното им задържане под стража.

"Всички тези свидетели са ни много ядосани за това, което правим. Не позволявайте на организираната престъпност за се саморазправя така с нас", заяви пред съда Кирил Ванков, началник сектор в отдел "Наркотрафик" в ГДБОП.

Двете подкупни ченгета остават в ареста, реши съдът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай