Старозагорската прокуратура подкрепи Иван Гешев

Прокурорите, следователите и служителите от състава на Старозагорската окръжна прокуратура единодушно подкрепиха номинацията на Иван Гешев за главен прокурор в официално становище на магистратите и служителите

Старозагорската прокуратура подкрепи Иван Гешев | StandartNews.com


   Прокурорите, следователите и служителите от състава на Старозагорската окръжна прокуратура единодушно подкрепиха номинацията на Иван Гешев за главен прокурор в официално становище на магистратите и служителите.
 „Считаме, че г-н Гешев отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за ръководител на държавното обвинение, предвид това, че е номинация на действащ прокурор, запознат в детайли с дейността, функциите и проблемите на прокуратурата“, се казва в становището. Старозагорските магистрати и служители от прокуратурата осъждат всеки опит за натиск и вмешателство в процедурата за избор на главен прокурор и призовават тя да бъде проведена при спазване на Конституцията и Закона за съдебната власт. Както е известно, след като правосъдният министър Данаил Кирилов не номинира кандидат за нов главен прокурор, в процедурата, която трябва да приключи на 24 октомври с избора на обвинител №1, ще участва единствено Иван Гешев. 
  Не става ясно становището на Старозагорската окръжна прокуратура нейна инициатива ли  и е или следствие от висшестояща "заповед по гарнизоните", както се казваше по времето на соца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай