Стана напечено. Решиха съдбата на мъжа, запалил буса на протестите

Шикеров се оплака, че са го били полицаи

Стана напечено. Решиха съдбата на мъжа, запалил буса на протестите | StandartNews.com

Източник: 24 часа

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Стефан Шикеров. Той е обвинен за палежа на полицейски бус в деня на протеста пред Националния стадион. 
Според прокуратурата в папките с доказателства има снимки от палежа. Няколко полицейски служители също са дали показания в тази посока. 

Държавното обвинение настоя, че младежът има опасност да извърши престъпление, ако е на свобода. До този извод прокуратурата стига на база характера на младежа. Макар и неосъждан, той представлява личност с висока степен на обществена опасност.

Защитата твърди, че Шикеров няма да се укрие, тъй като има семейство, а и скоро очаква дете. Шикеров се оплака, че са го били полицаи и каза, че е несправедливо е обвинен. Оплака се, че не е бил прегледан от лекар. 

Не съм хвърлил прашинка към този бус. Не знам как ме задържаха, каза той.  В психиката ми ще остане това, което преживях в ареста. Бях притеснен за жена ми, исках успокоителни, разказа Шикеров пред съда, предаде БТА.

Междувременно районният съд в София остави в ареста 20-годишен мъж за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на протест по повод футболен мач.

Емил Петрунов е обвинен, че на 16 ноември около 19,35 ч., пред сградата на посолството на Турция е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той е хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус, марка „Фолксваген“. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Той е обвинен и за това, че е повредил чужда движима вещ, която е държавна собственост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай