Специнституциите искат среща с Борисов за сградния си проблем

Специнституциите искат среща с Борисов за сградния си проблем | StandartNews.com

Още днес ще поискаме среща с премиера за решаване на сградния проблем на двете спецсъдилища и прокуратурите, заяви представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

По-рано днес ВСС изслуша четиримата ръководители на специнституциите. Председателят на спецсъда Георги Ушев е обнадежден, че ВСС ще увеличи щата на съда и ще успее да реши проблема със сградата. Той смята, че част от членовете на ВСС до сега не са разбирали точно какъв е проблемът. Ушев е категоричен, че не може да се направи прогноза какъв точно ще е броят на делата за корупция, които се очаква да постъпят.

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев заяви, че няма смисъл дела, които на са правно сложни, да се разглеждат именно от тях. Такъв пример имало в други страни. Част от тези дела приключват със споразумение, но въпреки това натоварват системата. Ситуацията за част от членовете на ВСС изглежда така, че все едно някой те бомбардира, а ти броиш снарядите, обрисува картината Гешев.

Очаква се следващата седмица прокуратурата да оповести повече подробности по разследването за злоупотреби в здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай