Спецакция в барове, спасиха 3 жертви на трафик

В част от клубовете са намерени 250 000 фалшиви евро, наркотици, фалшиви документи и много оръжие

Спецакция в барове, спасиха 3 жертви на трафик | StandartNews.com

Три жертви на трафик на хора са били спасени при спецакция в 16 нощни клуба в София. Операцията е чест от международното разследване в 8 държави - България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова, при което вече са арестувани няколко души. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг в Съдебната палата.

Двама от спасените са млади момче и момиче, които станали жертва на сексуална експлоатация. В част от баровете са намерени 250 000 фалшиви евро, наркотици, фалшиви документи и много оръжие.

Арестувани са и двама души, единият чужденец. Килограм и половина дизайнерска дрога пък е заловена на границата

В четвъртък стана ясно, че най-малко 89 жертви на трафик на хора, сред които седем деца, са били спасени, а десетки трафиканти са арестувани в операция на Интерпол срещу организирани престъпни групировки на Балканите.

Беше сформиран оперативен щаб в централата на "Интерпол" в град Лион, където бяга изпратени представители на различни държави. Операцията беше организирана към борбата с трафика на хора на Балканите, незаконната емиграция, както и за престъпления по линия на наркотици и оръжие, обясни Милева. Тя информира, че у нас операцията е под надзора на главния прокурор Иван Гешев. В цялата страна бяха извършени проверки в множество стриптийз барове, за които имахме данни, че работят жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, каза говорителят на прокурор № 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай