Сливналийка се жалва от дискриминация срещу общината

Сливналийка се жалва от дискриминация срещу общината | StandartNews.com

Сливен. Сливналийката Н.Г. е пуснала жалба в комисията по защита от дискриминация зараде недостъпна архитектурна среда. Жалбата е срещу община Сливен и 9 юридически лица - акционерни дружества, фирми за търговска дейност, както и срещу управителния съвет на етажна собственост.

Има оплаквания срещу недостъпността на 6 банки, няколко супермаркета, болница, галерия, бизнес сграда и други, съобщиха от КЗД. В жалбата е описано състоянието на тротоарната настилка, което не позволява по нея да се движат детски и инвалидни колички. Посочено е, че по тротоарите има разбити плочки, разхвърляни камъни, пясък, стълбове по средета, надигнати настилки от коренища на дървета, които принуждават майките с колички и хората с увреждания да слизат на уличното платно.

Към жалбата са приложени и снимки, казаха от КЗД. Стана ясно, че Н.Г. е постигнала споразумение с три банки като две от тях вече са осигурили достъпна среда до сградите, които стопанисват. От своя страна комисията е одобрила тези споразумения и е прекратила с решение производството по отношение на тези три ответни страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай