Понеделник,

Следовател разкри защо Георги Семерджиев няма да лежи до живот

От: Иван Ангелов, сн. БТА, архив -
5032
Следовател разкри защо Георги Семерджиев няма да лежи до живот
A
A
A

Смъртта на двете млади жени не е причинена на пешеходна пътека и това спира възможността на подсъдимия Георги Семерджиев да се издаде максималната присъда, стана ясно от коментар на заместник-директора на Националната следствена служба Ясен Тодоров в предаването „Офанзива” по НоваНюз.

Въпреки това Тодоров е удовлетворен от присъдата. „Радвам се, че трудът, който положиха моите колеги от Националната следствената служба, даде резултат, какъвто очакваше обществото. Не може да даваме оценка на работата на съда. Това ще направи въззивният или касационният съд. Лично за мен беше очаквана присъдата. Нямаше как да се отиде на максималното наказание, тъй като липсва един елемент – смъртта да е причинена на пешеходна пътека”, обясни Тодоров.

Той припомни, че още лятото е сезирал Народното събрание за това да бъде направена поправка в Наказателния кодекс.

„Беше внесен законопроект, но уважаемите народни представители не приеха елементарната поправка в Наказателния кодекс, която да даде възможност наказанието да е тежко, когато смъртта е причинена на тротоар или детска площадка. Още в деня след катастрофата, когато задържаха осъдения, казах, че най-важното е да докажем кой е управлявал колата. Ако е имало лице на задната седалка, нямаше как да остане живо”, поясни зам.-шефът на НСлС.

По думите му следователите са свършили работата много добре и в кратки срокове. „Показахме на обществото, че съдебната система работи", каза още Тодоров.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com