Шофьорът на автобуса-убиец е пуснат на свобода срещу 2000 лв. гаранция

Снимка: БГНЕС архив

Шофьорът на автобуса-убиец е пуснат на свобода срещу 2000 лв. гаранция | StandartNews.com

Апелативният съд в София наложи мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв. на Григор Григоров - шофьора на катастрофиралия автобус край Своге. Миналата седмица окръжният съд наложи "домашен арест" на Григоров, но горната инстанция е преценила, че тази мярка е тежка. Решението на апелативния съд е окончателно. Григоров остава без книжка и със забрана да напуска страната, съобщава БТА.

Според съда шофьорът на автобуса не е с висока степен на обществена опасност, за да се приеме, че ще се укрие или извърши ново престъпление. Поради това, както и заради здравословното състояние на Григоров и данните, които са по делото, съдът прецени, че мярката му трябва да бъде парична гаранция. Тя трябва да бъде внесена до седем дни.

Автобус се преобърна в дере на 25 август край Своге. Жертвите на пътния инцидент са 17 човека, а пострадали остават за лечение в столични болници. Разследването на трагедията бе поето от Националната следствена служба.

Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора на автобуса Григор Григоров за причиняване на смърт и телесни повреди на пътниците по непредпазливост. Освен за действията на шофьора разследването се води и в още две посоки - към фирмата превозвач и към състоянието на пътя.

Междувременно миналата седмица трагедията доведе и до оставките на трима министри - на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. Премиерът Бойко Борисов поиска те да напуснат постовете си заради трагедията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай