Шефката на „Басейнова дирекция“ в Пловдив се сдоби с обвинение

Цветелина Кънева е обвинена в безстопанственост, задрържана е за 72 часа

Шефката на „Басейнова дирекция“ в Пловдив се сдоби с обвинение | StandartNews.com

Повдигнато е обвинение за безстопанственост на директорката на „Басейнова дирекция – Източнобеломорски район“, която бе задържана в понеделник. Цветелина Кънева е задържана с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Ще се преценява дали да бъде внесено искане в Окръжния съд в Пловдив за постоянно задържане под стража.

Румен Попов обясни и в какво прокуратурата обвинява Цветелина Кънева. „През декември 2018 г., Басейнова дирекция-Пловдив установява, че има незаконен сондаж и водочерпане на територията на "Захарен завод"-Пловдив. Издават се 2 наказателни постановления от по 2 000 лева, които веднага се заплащат. Оттам насетне не се предприемат каквито и да е мерки, за да се преустанови това водочерпане", заяви Румен Попов, цитиран от NOVA.

"Захарен завод-Пловдив черпи вода само от този източник, който е незаконен. Иначе казано цялото производство е от незаконен сондаж и това е било дълги години. През 2018 г. обаче директорът на Басейнова дирекция е узнала и е издала наказателните постановления", обясни Попов.

По думите му оттам нататък е трябвало да бъде ликвидиран този сондаж, което не е направено. "Захарен завод" е продължил да ползва вода от сондажа и така щетите за държавата, според обвинението, са за 60 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай