Сезират прокуратурата за погромите на „Орлов мост“

Документите ги внася СДВР

Сезират прокуратурата за погромите на „Орлов мост“ | StandartNews.com

 

Столичната дирекция на вътрешните работи е събрала достатъчно доказателства за извършените вандалства в разгромения център на София в петък вечерта от протестиращите на "Орлов мост". Те ще бъдат внесени в прокуратурата в понеделник с настояване разследването да започне веднага, съобщи ПИК като се позова на отлично информирани източници.

Освен записи на поразиите, които буквално са разрушили знаковото кръстовище в София и околностите с изкъртени пейки, кашпи и бетонни постаменти, от полицията са установили и самоличността на хулиганите, причинили щетите. Доказателствата ще бъдат подкрепени с точните имена на нарушителите.

Това е и причината Ивайло Мирчев, който е най-приближеният на проваления правосъден министър Христо Иванов, в паника да обяснява, че шефът на СДВР Георги Хаджиев е излъгал, като казал, че на "Орлов мост" са извършени вандалства. Притеснението на Мирчев е защото сценарият за пуч снощи се е провалил заради нежеланието на полицията да стане действащо лице в предварителния замисъл. Освен това протестиращите  очаквали, че след прибирането на палатковите лагери в ранни зори в петък, на площада ще се появят поне 10 000 души.

За да съберат тази вечер още хора се наложило днес сутринта коалиционният партньор на Христо Иванов - лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, да се опита са подгрее протестите.

За негово съжаление, тази вечер протестиращите са значително по-малко от снощи, я Отровното трио се върна към традиционния пърформънс – мятане на домати по сградата на Министерския съвет.

Докато тримата обясняват пред протестиращите как не те нарушават законите, СДВР възнамерява да продължи проследяването и документирането на всички вандалства и хулиганства, а събраните материали да внася в прокуратурата, както ще постъпи и в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай