Петък,

Семерджиев катастрофира и в съда. Адвокат обясни защо

От: Иван Ангелов -
3097
Семерджиев катастрофира и в съда. Адвокат обясни защо
A
A
A

Георги Семерджиев, който причини смъртта на две млади жени при жестока катастрофа в София, заяви пред съда, че не той е шофирал, а две момичета от Инстаграм са правили тест драйв.

За медиите това е новина, а за мен е лошо изградена стратегия, заяви пред Нова телевизия Пламен Димитров, адвокат на семейството на Хариет Стефанович - едната от двете жени,починали при фаталния удари с висока скорост на булевард „Черни връх”.

„Вещите лица доказват кой е шофирал. Първоначалните му показания са, че е бил отвлечен, сложен в багажника. На последното заседание по делото стана ясно, че той се е запознал с момче и момиче в Инстаграм. Направили са среща в заведение за бързо хранене до НДК. След това момчето изчезна. Станаха две момичета. Той твърди, че ги е познавал само от Инстаграм. Но в един момент реши да даде имената и ЕГН-то на тези, които уж не е познавал. Съдията поиска листче от него с данните, за да се провери дали тези хора наистина съществуват”, допълни защитникът.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Потресаващо! Какво каза Семерджиев за фаталния удар

По думите му при извършената проверка се оказа, че МВР не разполага с подобни данни за тези лица и съдът отхвърли това твърдение. „Не мисля, че поисканото изменение на мярката за неотклонение ще бъде зачетено от някой съд пред произнасяне на присъда. Вероятно това е тактика и ход, за да се отложи заседанието по делото на 21 април. Това трябва да се разгледа от Апелативен съд, а наближават празници и никой съд няма да работи”, разказа адвокат Димитров.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com