Петък,

Потресаващо! Какво каза Семерджиев за фаталния удар

От: Редактор -
2060
Потресаващо! Какво каза Семерджиев за фаталния удар
A
A
A

"Спряха ме за проверка и ме тестваха за наркотици. Не ме задържаха и аз си тръгнах, защото никой не ме задържа. Не бях употребил, не знам защо тестът е положителен. Не знам защо не отидох на кръвна проба".

Това каза Георги Семерджиев, обвинен за смъртта на двете млади жени след катастрофата на столичния булевард "Черни връх" миналото лято.

За вечерта на катастрофата на 5 юли, Георги Семерджиев нямал спомени:

"Имам спомени до инцидента. Може би управлявах "Ауди"-то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от надлежен орган. Правя снимки на коли, които давам под наем. И, за да изглежда, че имам повече коли, ползвам тази табела. Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от от мои източници.

Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кой. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

Обвиняемият каза още, че не е виждал показаните му на снимки наркотици, намерени в автомобила му.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета. 

Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки като види полицейска кола ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровия шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нещо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици".

Той заяви пред съда още, че в колата е пътувал с две момичета. По думите му, едното е карало, той седял на предната седалка, а другото момиче зад него.

По думите му през Instagram се свързал с две момичета, които искали да вземат колата под наем.

Семерджиев бил на предното пасажерско място. Видял, че светофарът няма да ги хване на зелен сигнал и предупредил шофьорът да намали. Това обаче не се случило.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com