Вторник,

Съдия сезира Гешев за производство срещу Миталов

От: сс -
203
Съдия сезира Гешев за производство срещу Миталов
A
A
A

 

"Ясна е съдбата на Андон Миталов, позволи си недопустим акт, с който нарушава закона. Беше предложено да бъде уволнен. Законът е драстично нарушен. Прескочил е една фаза в съдебно производство". Това заяви експредседателят на ВСС и настоящ съдия Димитър Узунов.

"През октомври 2011 г. е бил на прага да бъде назначен в Специализирания съд. Оказва се, че първият кандидат е бил уволнен заради неизпълнение на служебните си задължения, вторият също, на трето място беше този колега Миталов. Мнозинството се възпротивихме за първите двама, а Миталов имаше ниска оценка от устния изпит и поставихме под въпрос професионалната му компетентност. Така не беше назначен за конкурсната длъжност", допълни той.

"Той обжалва решението и ВАС отмени решението ни и ние го назначихме на тази длъжност. Не е лошо решенията на ВСС да не се обжалват, особено тези по назначаване, както е в много страни, където те са окончателни. Този случай ми напомня на казаното бившият френски посланик в България, който нарече съдийка "гнила ябълка". Разликата е, че спрямо онази съдийка вече бяхме образували наказателно производство", коментира Узунов.

"Миталов да напусне, това  ще бъде най-бързият и безболезнен начин и за системата, и за него. Неговото не е професионална компетентност, няма място в съдебната система. Сезирам Иван Гешев да започне производство срещу Миталов", заяви Димитър Узунов.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички