Сарафов в Брюксел. Ключова визита за Шенген

Ръководството на прокуратурата ще участва в конференция в ЕП

Сарафов в Брюксел. Ключова визита за Шенген | StandartNews.com

Ръководството на прокуратурата ще участва в конференция в ЕП, посветена на разширяването на Шенген и ролята на България за европейската гранична сигурност

Главният прокурор Борислав Сарафов и заместник главният прокурор Мария Павлова ще участват в конференцията „Разширение на Шенген: Ключовата роля на България в областта на граничната сигурност“.

Форумът ще се проведе в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел.

Събитието ще бъде открито с видео обръщение на председателя на ЕП Роберта Мецола, поканени за участие са представители на Европейската комисия и Испанското председателство на Европейския съюз.

На конференцията се очаква да присъстват представители на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (ФРОНТЕКС) и Европейската полицейска служба (ЕВРОПОЛ), членове на Европейския парламент и други. От българска страна в дискусията ще участват директорите на ГД „Гранична полиция“ Атанас Илков и на ГД „Гранична полиция“ Антон Златанов.

Сред основните акценти във форума ще бъдат постигнатият напредък на България и Румъния по присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство, както и стратегическото положение на страната ни за осигуряването на сигурността на външните граници на общността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай